Őrségi parasztházunk

Az ŐRSÉG - a tájegység, amely örökre rabul ejtette a szívünket. Kercaszomor, közelebbről Szomoróc, amelyet most már szűkebb hazánként emlegethetünk.


Az ŐRSÉG... nem is oly rég még azt sem tudtam, hogy merre keressem a térképen. Miután 2007. decemberében ezen a vidéken töltöttünk 3 napot, azóta szinte megállt az idő. Végérvényesen és visszavonhatatlanul beleszerettünk a férjemmel együtt ebbe a vidékbe, s a megoldást kerestük arra, hogy mily módon csempészhetnénk mindennapjaink gondolatába e csodálatos helyet...


Web-napló egy 110 éves parasztház felújításának margójára...

KÁLYHÁS

Cserépkálya, kandalló, kemence(beltéri-kültéri, búbos), kerti sütőalkalmatosságok szakszerű építése, karbantartása garanciával. Cserépkályha elbontása sitt elszállítással. +3630 6929649 e-mail: cskalyha@gmail.com

Képeink

Kedvenc oldalaim

* Kercaszomor
a helyi Önkormányzat hivatalos oldala
* Verolitta Vendégház
az igényes, falusi turizmus
* Őrség.lap.hu
minden, ami az Őrséggel kapcsolatos
* Hétrét Együttes
* Neil Young Sétány
ha szereted az igényes és jó zenét
* Őrségi ingatlanközvetítés, értékbecslés
a mi házunk lelőhelye (is)
* Őrségi Teleház
információk, rendezvények, programok, szálláshelyek
* Őrségi fotók
Kelemen Gábor fotográfus képei
* Őrségi kerámiák
Csótár Rezső népi iparművész, szentgyörgyvölgyi fazekasmester
* Ferencz-porta
bemutató gazdaság, bioporta és szálláshely Szalafőn
* Őrvidék
hasznos információk az őrség tájegységeiről
* Tönköly-porta
Soós Ferenc kercaszomori ökogazda által készített vegetáriánus ételek, hajdínás-étkek, tönköly-párnák
* Bognár Étterem és a Zala Parti Betérő Pizzéria
a környék legfinomabb hajdínás vargányalevese, őrségi specialitásai, magyaros ételei és pizzái
* Térkép
ahol megtalálhatsz bennünket

Kapcsolat

Utolsó kommentek

  • annavoice: Kedves annamarie! Vályogházzal és parasztházakkal kapcsolatosan barangoltam a neten, amikor ráleltem az „Egy vályogház naplója képekben” című blogr... (2013.07.05. 02:14) Költözködünk...
  • fűrészpor: Már azt hittem, hogy vége a blognak. :) Pár hónapja olvastam bele és most kíváncsiságból ide néztem, de már megyek is a blogspotra. :) (2009.12.10. 11:39) Költözködünk...
  • Kaga: @Péterbácsi: Jaja, vagy a blogter is. Esetleg freeblog, de ott a világon mindent megszabnak... (2009.10.30. 14:49) Költözködünk...
  • accipiter: Az egyik barátnőm családja is gondolt egyet és felújították az örökölt kúriát és le is költöztek Kazárra. :) Egyedül dórinak hiányzik Pest a család ... (2009.09.24. 14:51) A felújítás is halad...
  • Péterbácsi: Jól döntöttél a blogspot egy kiváló lehetőség! (2009.08.18. 07:13) Költözködünk...
  • Utolsó 20

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Végső visszaszámlálás

2009.04.16. 10:10 - annamarie

Húsvét óta számoljuk a munkanapokat visszafelé: szombaton délután, miután Laca hazatért az oskolából, Kercaszomor felé vesszük az útirányt, és egy teljes egész hétig ott leszünk!!!! Ráadásul visszük az összes állatunkat (őket majd egy külön posztban bemutatom), így ők is velünk "tavaszolnak". De addig is, amíg nem érkezik el az indulás ideje, szorgalmasan gyűjtögetjük a kisteherautóba az anyagokat, tárgyakat, gépeket, amelyeket le kell szállítmányoznunk. És hogy miféle munkákat tervezünk erre az egy hétre? Biztos vagyok benne, hogy a fű  igen nagyra nőtt már, így az egyik napom a fűnyírásnak szentelem. Tervemben van még a múlt nyárról maradt hálószobaajtó lazúrozása, valamint az összes ablak sötétbarnára való lefestése is. Férjem valószínűleg nagyrészt a hálószoba helyreállításával lesz majd elfoglalva, esetleg a maradék időben a fürdőszoba csempézésének folytatásával. Néhány fát is ki kéne vágni, de lehet, hogy ahhoz már késő van, így megmarad őszre.

Kíváncsi vagyok, hogy az előző alkalommal elültetett növényeim megmaradtak-e. Most is viszünk magunkkal egy fiatal magnólia fácskát, amelyet valószínűleg a hálószoba ablak elé fogunk elültetni.

A magnóliát sokan liliomfának vagy tulipánfának is nevezik, ezeket a neveket a virág formájáról kapta. Fehér vagy pasztellrózsaszín színben találkozhatunk vele, kora tavasszal a virágok még a levelek előtt megjelennek a fán. A magnóliák eredetileg cserjék, mégis nagyságuk miatt fának nevezzük őket, hiszen magasságuk fajtától függően elérheti a 4-5 métert is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem, hogy jövő tavasszal már ilyen virágokkal fog bennünket megörvendeztetni.

 Tehát szombattól egy hétig nem leszek, máshol sem kommentelek, és ha visszajöttünk, akkor természetesen írom a beszámolót.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr701068150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.04.16. 13:00:04

Érezzétek nagyon jól Magatokat! Remélem, jó időtök lesz. A beszámolót pedig kíváncsian várom!

annamarie · http://amihazunk.blog.hu 2009.04.16. 13:22:01

@minyike: Köszönjük, bár az időjárás-előrejelzések nem jósolnak szép időt, ennek ellenére megpróbáljuk azért hasznosan eltölteni.

Vályogvető 2009.04.16. 13:22:19

Irigyellek benneteket... Jó munkát, jó pihenést!

annamarie · http://amihazunk.blog.hu 2009.04.16. 13:23:57

@Vályogvető: Kedves vályogvető, köszönjük! De nálad nem halad a munka? Várom ám a további híreket!

Péterbácsi · http://paraszthaz.mlap.hu/ 2009.04.16. 17:44:48

Nagyon jó lesz egy egész hétig a jó levegőn lenni! A fű már jó nagy lesz, én is tegnap vágtam le. Szerintem hulla fáradtan fogtok visszajönni, de nagyon jóleső érzéssel. Az ablakok festése maga is egy hetet igényel.Azért a mangólia nem nől olyan gyorsan, 3-4 év kell neki.
És a környékbeli emberek milyenek? Kedvesek?
Azért szánjatok egy kis időt a pihenésre is, legyen szép hetetek!

annamarie · http://amihazunk.blog.hu 2009.04.16. 20:13:41

@Péterbácsi: Köszönjük Neked is a jó kívánságot! Kérdésedre válaszolván a környékbeli emberek nagyon segítőkészek, és kedvesen fogadtak bennünket. "Gyüttmentek" vagyunk mi ott, de kezdünk már beilleszkedni. Mi a férjemmel mindketten azt valljuk, hogy meg kell adni a tiszteletet a vidéknek, legfőképpen a falu lakóinak, meg kell hallgatni őket, megfogadni tanácsaikat, mert ebből nagy baj nem lehet. Mi igyekszünk szerényen, tisztelettudóan viselkedni, és - faluhelyen jó szokás szerint - mindenkinek köszönni. :-)
süti beállítások módosítása