Aki ismer engem, az jól tudja, hogy szeretek főzni és tudok is. Köszönhetem ezt annak, hogy már 8 éves korom óta gyakorlom. Észrevehető, hogy itt a blogban is szívesen ajánlom a különböző gasztro-blogokat elolvasásra, többnek már törzsolvasója vagyok és már nem egy receptet én is kipróbáltam.
Most viszont Húsvét alkalmából, amióta Laca a férjem -immár három éve lesz majd ősszel - hagyományosan ő készítette el kissé rendhagyó módon a húsvéti sonkát (és volt már rá példa, hogy a karácsonyi sonkát is). Azért írom, hogy rendhagyó, mert ő nem főzi, hanem a sütőben, tepsiben süti a sonkát. Ezt a fajta elkészítési módot kevesen ismerik, pedig ha tudnák, hogy milyen isteni, szaftos, ízes marad a sonka, akkor talán többen folyamodnának eme módszerhez. Igaz, időt bőven kell rá szánni, nem lehet csak úgy otthagyni, hanem állandóan figyelni és locsolgatni.
Kezdődött azzal, hogy én általában erre az alkalomra úgynevezett parasztsonkát szoktam vásárolni, most is sikeredett két gyönyörű, nagyobb félsonkát választani a hentesnél, több, mint
Az én dolgom húsvét vasárnap reggel már csak a tojásfőzés, a medvehagymás vajkrém elkészítése, a kalácsszegés és legvégül a felszolgálás volt. Mondanom sem kell, hogy a fogyókúrámat is fel kellett függesztenem erre az ünnepre.
Minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket és jó sonkasütést kívánok!
Utolsó kommentek