Mindkét hétvégén a szomszéd falvakban megrendezett vásárokban jártunk. Először a Magyarszombatfai Fazekas Találkozó és Vásár kiállítóit és programjait látogattuk sorra, majd a következő hétvégén a Völgyhídi Vásárt tekintettük meg Nagyrákoson.
A nyár mindig is a szabadtéri fesztiválok, vásárok megrendezésének időszaka. De miután végiglátogattuk az Őrségi Vásárral kezdődően a helyi programokat, meg kellett állapítanom, hogy nagyon rossz a szervezés. Egymás utáni hétvégéken vétek ugyanolyan stílusú programot szervezni, ugyanis a látogatók számára unalmassá, kissé elcsépelté válik, mert hogy még a vásározók is egy s ugyanazon körből kerülnek ki. Ha én lennék a szervező, akkor havonta elosztanám a vásárokat, így a nyár mindhárom hónapjában lenne valami izgalmas program.
Étterem tesztelés is történt: az első héten felsőpakonyi szomszédaink látogattak meg bennünket, így megcéloztuk a jól bevált Bognár Éttermet Őriszentpéteren. Ezúttal sem kellett csalódnunk: úgy a kiszolgálás, mint az ételek minősége és mennyisége igazán kitűnő volt. Második héten kaptunk egy kedves invitálást Magyarszombatfára, a Ginti Étterem és Panzióba. Gyönyörű környezetben nagyon finom ételeket szolgáltak fel kedvesen, előzékenyen. Annyi a különbség talán a két vendéglátóhely között, hogy ez utóbbiban mintha az adagok kevesebbek lennének. Én személy szerint mindkét helyen tájjellegű ételt kértem: rántott vargányát dödöllével, a másik helyen Vasi pecsenyét (lásd a fotót) dödöllével. Dödölle minden mennyiségben jöhet. (Az alábbi kép NEM a vacsorán készült, a netről került letöltésre.)
Utolsó napunk előtti estén mi hívtuk vacsorára barátainkat. A cél a szabadég alatti sütés lett volna, ám az időjárás kellőképpen keresztülhúzta számításainkat. Timivel már a délelőtti órákban elkezdtük a készülődést, de mivel figyeltük az időjárásjelentést, amely nagy vihart jósolt, így eleve benti vendégfogadásra készültünk. A konyhában alig fért el a szétnyitott asztal és a 10 szék. Este 7 órát közelítve az asztal közepére kikerültek a finomabbnál finomabb vendégváró falatok: sült hús két féle (borsos-fűszeres, valamint fokhagymás-mézes) pácban sütve, különböző grillerek (borsos, sajtos, baconos), rántott vargányafejek, egy hatalmas tál görög saláta, palacsinta háromféle töltelékkel, görögdinnye. A vendégek a fogyasztásból és a hangulatból ítélve nagyon jól érezték magukat.
Utolsó nap meglátogattuk egy kedves ismerősünket Őriszentpéteren. Állatsimogatás volt a célunk, ugyanis ő szamarakat és kecskéket is tart. Ez a látogatás megint csak megerősített bennünket abbéli szándékunkban, hogy ha leköltözünk, bizony nálunk is lesz szamár is és kecske is. Annyira cukik voltak, alig tudtunk tőlük elszakadni. Ugye milyen bájosak?
És mire a 2 hét krónikájának végére értem, újra eljön a nap, amikor is nyugati irányban keresztülszelve fél Magyarországot, Kercaszomor felé vesszük az irányt. A hétvégén Falunapok lesznek nálunk, és vendégeink is lesznek: Timi sikeres marketingtevékenységének köszönhetően velünk jönnek a húgomék is.
Utolsó kommentek